Unul dintre cele mai semnificative teste pentru a demonstra eficienta Impamantarii si a produselor Earthing a fost impamantarea victorioaselor echipe de ciclism sponsorizate de Americani, pentru turul Frantei. Pentru cursele din 2003 pana in 2005 si din nou in 2007, echipa de ciclisti au fost impamantati in fiecare zi din compettitie. Au raportat imbunatatirea somnului, seminificativ mai putine imbolnaviri, disparitia tendonitei, recuperare dramatica a nivelului de vitalitate, energie dupa o zi de curse si accelerarea procesului de vindecare a ranilor.

Clint nu stia la inceput daca impamantarea ar putea reduce inflamatia insa s-a hotarat sa afle. A facut multe cercetari proprii, si mai tarziu, cu primit ajutorul unui biofizician genial, Jim Oschman, Ph.D., autorul "Medicina Energetica: baza stiintifica".

Inginerii electricieni stiu ca suprafata Pamantului pulseaza cu electroni liberi incarcati negativ. Medicii si cercetatorii in domeniul medical nu sunt familiarizati cu acest lucru, dar ei stiu ca organismul este electric, prin natura sa, si ca radicalii liberi sunt fragmente din interiorul corpului, incarcate pozitiv ce stau la baza inflamatiilor, distrugerii tesutului si boala.

Clint a intuit ca, daca prin impamantare se reduce durerea, dupa cum a vazut de mai multe ori, acest fenoment trebuie sa aiba loc din cauza reducerii sau neutralizarii radicalilor liberi incarcati pozitiv, care cauzeaza dureri in timpul procesului inflamator. Electronii liberi trebuie sa fie cei care "sting focul" inflamatiilor. Prin cercetarea care a facut-o Clint, cu ajutorul dr. Oschman, au stabilit o ipoteza interesanta pentru impamantare, intrarea in contact direct cu Pamantul - descult sau cu ajutorul unuia dintre dispozitivele in continua dezvoltare a lui Clint - fluxul de electroni liberi patrund in circuitele conductoare a corpului si sting inflamatiile.

Pentru Clint lucrurile au devenit foarte simple:Inflamatia cauzeaza durere. Persoanele cu durere, care se impamanteaza, experimenteaza mult mai putina durere. Pentru cardiologul Dr. Sinatra, aceasta a fost o idee de folosit ca reper. A fost un progres major. Acest lucru a fost literalmente electromedicina direct de la sol, un secret de la Natura chiar sub picioarele noastre !

Clint mai tarziu a lucrat cu un expert in termografie, obtinand imagini foarte sugestive pentru eficienta impamantarii, in timp ce s-au redus durerile pe care pacientii le aveau. Termografia este o tehnica non-invaziva, computerizata care analizeaza temperaturile de pe suprafata pielii ca un indicator al bolii sau posibilelor leziuni. Din cauza ca tesutul este afectat, va fi mai cald, astfel pe imagine va aparea o zona portocalie sau rosie. In acele zone se afla inflamatii.Imaginile de mai sus au fost facute la diferenta de 30 minute. Poza din stanga a fost facuta inainte de a fi impamantata persoana iar in dreapta, dupa ce a fost impamantata 30 minute. Pozele ilustreaza o vindecare accelerata a inflamatiei, exemplificand impactul pozitiv al impamantarii asupra durerilor, tensiunilor musculare si a altor simptome.Efectele somnului impamantat a unui om de 47 de ani cu neuropatie diabetica. Poza din stanga arata piciorul drept inainte de tratament. Dupa trei nopti de dormit cu impamantare, folosind un mat si doi plasturi cu electrozi pe ambele picioare, pacientul a sesizat o eliberare semnificativa a durerii si imbunatatirea somnului. Dupa sapte nopti s-a observat o imbunatatire substantiala, reducandu-se inflamatia si rosata, indicand o circulatie mai buna. Pacientul a sesizat si o imbunatatire a nivelelor energetice si o crestere a nivelului general de bunastare.


Impamantarea reduce efectele nocive ale campurilor electromagnetice de la aparatura din jurul nostru.

Un studiu publicat in 2005, de inginerul electronist Roger Applewhite confirma doi facturi importanti:
1. Electronii se misca din Pamant in corp si vice-versa atunci cand corpul este impamantat. Acest efect este suficient sa mentina corpul la acelasi potential electric ca si al Pamantului. Putem emite ipoteza ca acest flux de electroni care urca in corp este mecanismul prin care inflamatiile sunt neutralizate.

2. Impamantarea reduce foarte puternic campurile electromagnetice nocive corpului.


Domnul Applewhite este un expert in crearea de sisteme de descarcare electrostatica, pentru industrii electronice de inalta tehnologie. Studiul sau publicat in jurnalul "Biologie europeana si bioelectromagnetica a avut la baza masuratori pe corpul unor persoane cu impamantare si fara impamantare, atasand un plasture electrod pe diverse parti ale corpului. Prin conectarea cu oricare din produsele Earthing s-a observat o reducere a potentialului electric cu un factor de cel putin 70. Intr-unul din studii, conexiunea cu Pamantul s-a observat a fi sursa electronilor benefici, si in acelasi timp actionand ca un scut protejand corpul de orice campuri electromagnetice din mediul inconjurator, care creeaza potentiale electrice distrugatoare.
Practic suntem intr-un ocean de unde care vibreaza la anumite frecvente. Chiar si firele din pereti produc campuri electromagnetice si daca nu sunt pornite aparatele. Potentialul de interferenta este unic pentru fiecare persoana. Cand cineva este impamantat atunci energia Pamantului, electronii sai il protejeaza. In schimb un corp neimpamantat "pluteste" dupa cum plutesc, vibreaza celalalte campuri si opereaza instabil, ca o frunza in vant. Daca ai un ceas, o lampa sau un radio langa pat, campul electric de la fire se extinde pana la corpul tau chiar daca aparatele sunt oprite. Masurand cu un osciloscop si un voltmetru, aceste campuri scad radical cand un om este imapamantat.

Efectul Umbrela al Impamantarii

Studiul lui domnului Applewhite a aratat efectul protectiv al Impamantarii impotriva campurilor electrice. Un altfel de a privi este efectul umbrela. Fizicianul care a primit premiul Nobel, Richard Feynman, descrie Pamantul ca fiind plina de energii subtile. Daca stai afara cu pantofi izolatori, exista o incarcatura de vreo 300volti intre Pamant si crestetul capului (daca ai 1.75m). Aminteste-ti ca la sol sunt 0 volti. Raspunsul este ca aerul este un conducator relativ slab si aproape n-are nici un flux de curent electric. Daca ai sta afara desculti, tot corpul este in contact cu suprafata Pamantului. Corpul tau este un conducator relativ bun. Pielea face contact cu Pamantul in continuu formand un potential electric asemanator. Observa ca in desenul din dreapta, acea zona incarcata est impinsa peste cap daca esti impamantat. Asta se intampla cu animale.

Impamantarea, o strategie impotriva imbatranirii


Una din teoriile dominante privind imbatranirea este teoria radicalilor liberi, conform careia  imbatranirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi. Cand aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mancam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi.
In timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, iti doresti sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti in organismul tau pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control. Conectarea la pamant poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.
Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de imbatranire cauzate de radicalii liberi:
1. Deteriorarea/mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi.
2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile in fiecare celula din corpul nostru efectueza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt  radicalii liberi. In cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi.
3. Teoria incrucisarii de proteine, ceea ce explica riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducand eficienta enzimelor. “Am impresia , din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul in organism, inclusiv in interiorul fiecarei celule,” spune Dr. Oschman.
“Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra in partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde in corp. In orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni in apropiere, care ii pot neutraliza si astfel se pot  preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, si mutatia sau deteriorarea genetica. Astfel, intreaga structura este in esenta un sistem de aparare antioxidant, care este in fiecare parte a corpului nostru. Asa ca, daca ati merge descult, veti inmagazina electroni pe corpul ii va stoca, iar acestia vor fi disponibili in orice moment in cazul in care ati putea avea un traumatism, sau in orice punct in cazul in care un radical liber s-ar putea forma.

Cele mai bune suprafete pentru impamantare:


In mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt inconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafete naturale sunt cele mai eficiente? Exista intr-adevar, diferente semnificative intre diverse suprafete.
Locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa apa, astfel incat se creeaza o conexiune buna.
Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atata timp cat aceasta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine.
Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul, si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite deasemenea electronilor sa treaca si sa va ajute in procesul de impamantare.


Modalitati usoare de a incorpora impamantarea in viata de zi cu zi


Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. Deasemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electronii negativi.
O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.

David Wolfe spune ca atunci cand suntem conectati la pamant suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela fie ca sunt plante , animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.
Stai in echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti anti-inflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!

revino la meniu